Als klein jongetje had Ralf al een voorliefde voor het toetseninstrument.

Hij startte met keyboardles en uiteindelijk werd een digitale piano aangeschaft. Echter, wanneer hij plaatsnam achter een akoestische piano, gebeurde er vaak iets magisch. Op de een of andere manier raakte hij dan meer in verbinding met zichzelf, met de piano en alle energieën die daar als het ware tussendoor stroomden.

Gaandeweg zijn muzikale reis ging Ralf zich steeds verder ontwikkelen. De vooropleiding aan het conservatorium werd uiteindelijk niet afgerond, omdat dit voor hem niet voelde als de weg die hij ‘moest’ gaan bewandelen. 

Er volgde een periode waarin hij in diverse coverbandformaties speelde. In 2010 vond zijn muzikaal hoogtepunt plaats toen hij met zijn coverband the Clash of the Coverbands won op het imponerende poppodium 013 in Tilburg. Voor Ralf is dit nog altijd  een onvergetelijke en dankbare ervaring!

In diezelfde periode werd zijn oudste zoon geboren en er opende zich een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Als klein jongetje had Ralf een zeer bijzondere spirituele ervaring opgedaan. Vervolgens heeft hij zich daar (onbewust) voor afgesloten. Echter, de geboorte van zijn zoon maakte veel los en dat was ook het moment waarop hij zijn spirituele reis besloot op te pakken. Voor zijn gevoel is er meer  tussen hemel en aarde en zijn nieuwsgierigheid hiernaar opende nieuwe deuren.

Eind 2019 ging een droom in vervulling en een prachtige witte vleugel kruiste zijn pad, waardoor de magie ontstond! Meer en meer begon het te stromen. Hij begon eigen muziek te schrijven en het leek wel alsof de muziek op de een of andere manier naar hem werd toegebracht. Hij startte met het geven van huiskamerconcerten en begon ook zijn muziek in te zetten in zijn praktijk tijdens coachingsessies. Hij begon te ervaren dat zijn muziek mensen kan raken.

 

Ralf wilde deze muziek graag vastleggen, voor zichzelf, maar ook voor anderen die hiermee resoneren. In de zomer van 2020 besloot hij om zijn eerste album op te gaan nemen, thuis achter zijn inmiddels vertrouwde vleugel. Deze is gestemd in 432 hz, waardoor de muziek voor zijn gevoel nog meer binnenkomt. Ralf omschrijft zijn muziek als lichte, relatief eenvoudige muziek die mensen op een diepere laag kan raken.

 

Zijn missie werd steeds meer duidelijk:’ het schrijven en spelen van pure pianomuziek waarmee hij mensen weer in verbinding kan brengen met hun essentie’. ‘Muziek van hart tot hart’. Dit resulteerde in zijn eerste album; ‘Guided by the Stars’.

Muziek is emotie, muziek is trilling, dus sluit je ogen en laat je meenemen op de golven van zijn composities…

OVER RALF